Aandeelhouders van Imtech krijgen bij de claimemissie ter waarde van 500 miljoen euro het recht om per inschrijvingsrecht vier nieuwe aandelen te kopen voor 1,40 euro per stuk.

Dat meldde de technisch dienstverlener donderdag.

De emissie wordt volledig gegarandeerd door ING, Rabobank en Commerzbank. De uitoefenperiode loopt van 5 tot en met 18 juli. De opbrengst zal door Imtech worden gebruikt om de nettoschuldpositie van het bedrijf te verbeteren.

Met de claimemissie komt een einde aan de onzekerheid rond het aandeel Imtech. Dat concludeerde analist Tom Muller van Theodoor Gillissen donderdag.

Beurskoers

De afname van de onzekerheid vertaalt zich donderdag in een hogere beurskoers van Imtech. Volgens Muller bouwen hedgefondsen hun shortposities in het aandeel af, mede omdat ze niet verplicht willen worden ook claimrechten te moeten leveren.

De prijs van de uitgifte is volgens de analist aan de lage kant. Door de uitgifte van vier aandelen per inschrijvingsrecht, tegen 1,40 euro per aandeel, ontstaat een lage beurskoers die in de ogen van Muller niet past bij het imago van Imtech.

Het aandeel Imtech noteerde donderdag om 10.44 uur 6,3 procent in de plus op 5,92 euro.