Imtech gaat met een geheel vernieuwd bestuur proberen een verse start te maken. 

Met de aanstelling van Felix Colsman dinsdag en Paul van Gelder vorige maand is de uitbreiding van het bestuur tot vier personen afgerond.

Colsman wordt, na goedkeuring door de aandeelhouders, directeur van de activiteiten in Duitsland en Oost-Europa. Daar ontstonden eerder dit jaar enorme verliezen door fraude binnen het bedrijf.

Van Gelder wordt binnen Imtech verantwoordelijk voor de onderdelen IT, Marine, Traffic & Infra en voor de activiteiten in Spanje en Turkije, samen goed voor een omzet van circa 1,8 miljard euro.

Eerder dit jaar nam huidig bestuursvoorzitter Gerard van de Aast al vroeger dan oorspronkelijk de bedoeling was het stokje over van René van der Bruggen.

Daarnaast werd Hans Turkesteen aangesteld als financieel directeur. Hij volgde in februari Boudewijn Gerner op, die vlak na de bekendmaking van honderden miljoenen aan afschrijvingen in Polen zijn functie neerlegde.

Controle

Imtech liet eind april weten het bestuur met twee nieuwe leden te zullen versterken en gaf al eerder aan het gehele besturingsmodel aan te passen. Zo moet er betere controle ontstaan op alle bedrijfsonderdelen, zodat de risico's beter in de hand kunnen worden gehouden.

''Wij zijn verheugd dat het bestuur na de aanstelling van de heren Van Gelder en Colsman is versterkt en dat wij ons gezamenlijk kunnen richten op de toekomst van Imtech'', liet Van de Aast woensdag weten.