Apple staat naar verluidt op het punt een deal te sluiten met het Amerikaanse televisiebedrijf Time Warner Cable. Abonnees van het kabelbedrijf zouden dan ook via AppleTV naar de zenders binnen hun abonnement kunnen kijken.

De deal moet volgens anonieme bronnen van nieuwsdienst Bloomberg binnen een paar maanden onthuld worden. 

Mocht de samenwerking waar blijken te zijn, dan is het de eerste keer dat Apple een contract sluit met een kabeltelevisiebedrijf. De techgigant heeft wel al contracten met sportzender ESPN, eigendom van Disney, en het televisiekanaal HBO van Time Warner.

Mediabedrijven bieden steeds vaker hun aanbod via nieuwe kanalen aan. Time Warner Cable heeft soortgelijke deals gesloten met Microsoft voor de Xbox-spelcomputers en de online televisiedienst Roku. 

Nederlandse markt

Voor de Nederlandse markt zou de deal met Time Warner Cable geen directe gevolgen hebben. Het opent echter wel de mogelijkheid voor het lokale kantoor van Apple om te gaan praten met kabelbedrijven als UPC en Ziggo.

Via AppleTV kunnen gebruikers verschillende media luisteren of bekijken. Het apparaatje, dat grofweg honderd euro kost, verbindt draadloos met allerlei apparatuur van Apple en biedt ook zelf films en series op aanvraag.