Heijmans gaat de voormalige ministeries van Justitie en Binnenlandse Zaken in Den Haag verbouwen.

De panden aan de Turfmarkt en de Schedeldoekshaven zullen daarna de Faculteit Campus Den Haag van de Universiteit Leiden en 170 appartementen huisvesten. Dat maakte het bouwbedrijf dinsdag bekend.

De eerste fase van de gebiedsontwikkeling heeft een contractwaarde van circa 65 miljoen euro. De bouw begint medio 2014 en behelst de bouw van de appartementen, de aanleg van 224 parkeerplaatsen, circa 1000 vierkante meter commerciële ruimte en ruim 13.000 vierkante meter voor de campus.

Heijmans verwacht deze fase medio 2016 afgerond te hebben. Syntrus Achmea is de beoogde afnemer van 132 appartementen.

Mooie klus

De opdracht voor Heijmans om het Wijnhavengebied in Den Haag te herontwikkelen is een mooie klus in moeilijke tijden, aldus Rabobank. Het risico voor het bouwbedrijf lijkt volgens de bank beperkt omdat een aantal pensioenfondsen 132 van de 170 appartementen in het gebied overneemt.

Ondanks de positieve noot over de opdracht ligt de aandacht volgens Rabo op de korte termijn op het genereren van een positieve cash flow. De schuld van Heijmans blijft stijgen.

Andere aandachtspunten zijn een herstel bij de niet-residentiële activiteiten en het op peil houden van de marge bij de infradivisie. Derhalve heeft de opdracht in Den Haag geen effect op de ramingen van Rabo noch op het reduce-advies voor Heijmans.

Rond 9.09 uur noteerde Heijmans 0,7 procent hoger op 7,30 euro.