Luchtvaartmaatschappij Air France, zusterbedrijf van KLM, is er nog niet in geslaagd de prestaties van haar Europese netwerk te verbeteren.

De verliezen die daar worden geleden, drukten ook in het tweede kwartaal een zwaar stempel op de resultaten van de Frans-Nederlandse groep, schrijft dagblad La Tribune vrijdag zonder bronnen te vermelden.

Ondanks de maatregelen die Air France al heeft genomen, zijn de kosten nog altijd te hoog. Daarom zijn aanvullende ingrepen nodig om de doelstellingen van het vorig jaar aangekondigde herstructureringsplan Transform 2015 alsnog te halen.

KLM

Bij KLM is de situatie beter, maar daar draait de vrachtpoot weer slechter dan bij Air France, aldus La Tribune. Air France-KLM publiceert de halfjaarcijfers op 27 juli.

Omdat Air France zware onderhandelingen met de vakbonden tegemoet kan zien, heeft de top van het bedrijf volgens het dagblad besloten tot matiging van de eigen salarissen. Zo blijft topman Alexandre de Juniac van Air France hetzelfde verdienen als hij per 1 juli de leiding krijgt over de gehele luchtvaartgroep.

Financieel directeur Frédéric Gagey schiet wat beloning betreft evenmin iets op met zijn promotie tot bestuursvoorzitter bij Air France, meldt La Tribune.