De nieuwe bestuursstructuur die Air France-KLM wil doorvoeren stuit op veel weerstand bij KLM. Dat meldden De Telegraaf en het Financieele Dagblad donderdag.

De ondernemingsraad (or) van het Nederlandse luchtvaartbedrijf heeft vooralsnog geen positief advies gegeven over de wijziging, die per 1 juli in werking zou moeten treden.

De nieuwe structuur geeft de holding van de luchtvaartcombinatie meer macht. De or van KLM vreest dat het efficiëntere KLM daarbij wordt meegetrokken in de verliesgevende situatie bij Air France, aldus het FD.

"Waarschijnlijk wordt het een polderoplossing. Om een negatief advies te omzeilen, worden heikele punten doorgeschoven naar het najaar", zeiden ingewijden tegen De Telegraaf. In die krant laten vakbonden weten zich zorgen te maken over de nieuwe structuur.

"Onze prioriteit is werk in Nederland. Maar het besluit dat activiteiten en besturing op grote schaal worden losgemaakt van KLM, baart ons zorgen", aldus een vertegenwoordiger van de Vereniging van Hoger KLM Personeel (VHKP).