TenCate gaat de stadions van de clubs in de Jupiler League, de eerste divisie in het betaald voetbal, voorzien van kunstgrasvelden.

Het technisch textielbedrijf maakte woensdag bekend de opdracht daarvoor te hebben gekregen van de Coöperatie Eerste Divisie (CED). Financiële details werden niet uit de doeken gedaan.

TenCate, dat ook de matten leverde voor eredivisionisten Heracles Almelo en PEC Zwolle, begint deze zomer met de aanleg van de eerste velden. Onder meer de thuishavens van FC Oss en FC Den Bosch worden dan van kunstgrasvelden voorzien.

VVV Venlo

Directeur Ton Raaphorst van TenCate Grass zei in een toelichting dat ook VVV Venlo een kunstgrasveld wil en dat Helmond Sport en FC Dordrecht de CED hebben laten weten in principe mee te doen aan het initiatief. ''Bij de CED is de verwachting dat op de middellange termijn alle clubs overgaan op kunstgras'', weet Raaphorst.

In de eredivisie wordt met een aantal clubs gesproken maar dat heeft volgens de directeur nog geen concrete plannen opgeleverd.

Raaphorst kon nog geen financiële informatie geven. De CED zal op dinsdag 2 juli in Zeist een toelichting geven op de aanbestedingsprocedure en komt dan mogelijk met financiële details.