De effectenbeurs in Tokio is woensdag in de min gesloten. 

De Japanse beurs kende een wisselvallige handelssessie, waarbij enkele Japanse exportbedrijven eerdere winsten weer zagen verdampen door een stijging van de Japanse yen. De Nikkei eindigde uiteindelijk 1 procent lager op 12.834,01 punten.

Softbank verloor 0,2 procent. Het aandeel stond in de belangstelling na het bericht dat de aandeelhouders van het Amerikaanse telecombedrijf Sprint Nextel vóór het overnamebod van de Japanse branchegenoot hebben gestemd.

De Japanse bankaandelen zaten in de lift. Volgens de zakenkrant Nikkei zullen de banken in juli voor de derde maand op rij de hypotheekrentes verhogen.

Hongkong

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten overwegend winsten zien in navolging van het herstel in New York en Europa. In Hongkong steeg de Hang Seng-index 1,2 procent. De Kospi in Seoul klom 0,2 procent en in Sydney steeg de All Ordinaries 1,6 procent.

De Shanghai Composite in China zakte daarentegen 1 procent ondanks de geruststelling van de Chinese centrale bank om de interbancaire rentetarieven binnen redelijke niveaus te houden.