De effectenbeurs in Tokio is dinsdag opnieuw lager geëindigd. De Japanse beurs leverde een eerdere winst weer in nadat de aandelenmarkt in China opnieuw onderuit ging.

Beleggers vrezen dat de krappere liquiditeitscondities in de Chinese interbancaire geldmarkt negatieve gevolgen zal hebben voor de op een na grootste economie ter wereld. De Nikkei sloot uiteindelijk 0,7 procent lager op 12.969,34 punten.

Elders in het Verre Oosten werden de koersdalingen eveneens voortgezet. De Shanghai Composite in China zakte 5 procent en bereikte daarmee het laagste niveau sinds januari 2009.

Een dag eerder maakte de Chinese graadmeter ook al een koersduikeling van ruim 5 procent, nadat de Chinese centrale bank had laten weten geen extra geld in de economie te pompen ondanks de krappe kredietmarkten.

In Hongkong noteerde de Hang Seng in de middaghandel vlak. Vooral Chinese bankaandelen en projectontwikkelaars werden van de hand gedaan door de vrees voor een kredietcrisis in het land. De Kospi in Seoul daalde 1 procent en in Sydney zakte de All Ordinaries 0,3 procent.