Vodafone biedt miljarden voor Duitse kabel-tv

Vodafone wil de Duitse leverancier van kabeltelevisie Kabel Deutschland voor 7,7 miljard euro overnemen. Dat maakte het Britse telecombedrijf maandag bekend.

Vodafone biedt aandeelhouders van het grootste kabelbedrijf van Duitsland 87 euro per aandeel. Dat bod wordt gesteund door de Duitse branchegenoot van bedrijven als UPC en Ziggo.

Met de overname wil Vodafone zijn positie op de Duitse markt aanzienlijk verstevigen. Aandeelhouders moeten het bod nog wel goedkeuren.

Vodafone en Kabel Deutschland zouden samen een bedrijf vormen met een omzet van 11,5 miljard euro op de Duitse markt. Vodafone zou naar eigen zeggen in Europa's grootste economie uitkomen op 32,4 miljoen klanten voor mobiele telefonie, 5 miljoen gebruikers van breedbandinternet en 7,6 miljoen tv-abonnees.

Vorige week bracht ook Liberty Global, het Amerikaanse moederbedrijf van UPC en grootaandeelhouder van Ziggo, een bod uit op Kabel Deutschland. De hoogte van dat bod werd niet bekendgemaakt. Ingewijden schatten het in op 85 euro per aandeel. Liberty Global is eigenaar van het op een na grootste kabeltelevisiebedrijf van Duitsland, Unitymedia.

Lees meer over:
Tip de redactie