Nikkei sluit met verlies

De effectenbeurs in Tokio is maandag met een aanzienlijk verlies gesloten. 

De Japanse beurs begon hoger aan de nieuwe handelsweek, maar zag de aanvankelijke winsten gedurende de dag weer verdampen door zorgen over de afzwakkende economische groei in China. De Nikkei eindigde uiteindelijk 1,3 procent lager op 13.062,78 punten.

Mitsubishi UFJ Financial Group verloor 1 procent. De Japanse financiële onderneming staat volgens mediaberichten op het punt de grootste overname van een Japanse bank in Azië ooit uit te voeren.

De onderneming wil een meerderheidsaandeel in de Thaise Bank of Ayudhya PCL kopen. Met de overname is tussen de 2,3 en 3,1 miljard euro gemoeid.

Shanghai

De andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten lieten maandag ook stevige verliezen zien. De Shanghai Composite in China ging ruim 5 procent onderuit en leed daarmee het grootste verlies sinds november 2010. De Amerikaanse bank Goldman Sachs verlaagde maandag zijn groeiverwachting voor de Chinese economie.

In Hongkong zakte de Hang Seng-index 2,4 procent onder aanvoering van de Chinese bankaandelen. De Kospi in Seoul daalde 1,3 procent en in Sydney zakte de All Ordinaries 1,6 procent.

Tip de redactie