Nutreco heeft de acquisitie van het Ecuadoriaanse garnalen- en visvoerbedrijf Gisis voltooid. Dat is vrijdag bekend geworden.

Met de overname, waarbij 75 procent van de aandelen in handen van Nutreco overgaat, is een bedrag van 81 miljoen euro gemoeid.

Nutreco kondigde vorig najaar al aan een meerderheidsbelang in Gisis te nemen. De mededingingsautoriteiten van Ecuador moesten daarna nog toestemming geven voor de transactie. Onderdeel van de acquisitie is ook een samenwerkingsverband in Honduras.

Opluchting

De afsluiting van de overname van Gisis heeft lang op zich laten wachten en de mededeling dat de transactie rond is, komt toch als een opluchting. Dat schrijft analist Marco Gulpers van ING vrijdag. Volgens Gulpers is het goed dat de overname, die de visvoertak van Nutreco in Zuid-Amerika flink versterkt, in de eerste helft van 2013 is voltooid.

De aandelen Nutreco blijven voorlopig echter iets onder druk staan door de onzekerheid rond Marine Harvest, dat Cermaq wil overnemen. De acquisitie zou nadelig voor Nutreco kunnen uitpakken. Het bedrijf zou een klant kunnen verliezen en een concurrent er bij kunnen krijgen.

ING heeft een koopadvies vor Nutreco met een koersdoel van 37,50 euro. Het aandeel noteerde vrijdag om 10.02 uur 1,7 procent hoger op 33,21 euro, bij een 0,9 procent hogere MidKap.