Het bestuur van visvoerfabrikant Cermaq heeft opnieuw het bod van de Noorse viskweker Marine Harvest van de hand gewezen. Cermaq adviseert zijn aandeelhouders ook niet op het bod in te gaan. 

Dat is maandag bekend geworden.

Volgens Cermaq is het voor het bedrijf niet gunstig om Marine Harvest als eigenaar te krijgen. Dat zou onder meer de flexibiliteit en de mogelijkheden van de onderneming negatief beïnvloeden. Daarnaast is het bod ook veel te laag, vindt het bestuur.

Cermaq zegt bezig te zijn met alternatieven die eveneens waarde voor de aandeelhouders opleveren en vraagt hun op de presentatie daarvan te wachten.

Marine Harvest heeft een bod uitstaat in aandelen en cash Cermaq waardeert op in totaal ongeveer 9,9 miljard kronen, zo’n 1,3 miljard euro.

Nutreco

Het eventueel slagen van de overname van Cermaq door Marine Harvest is van belang voor het Nederlandse diervoerderbedrijf Nutreco. Cermaq is het moederbedrijf van visvoerleverancier Ewos, dat concurreert met Nutreco. Marine Harvest is momenteel een belangrijke afnemer van Nutreco.