Geert Schaaij weet nog niet of hij zijn belang in Vivenda verder gaat vergroten. Dat zei hij dinsdag desgevraagd tegen AFN.

Uit een belangenmelding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) bleek eerder op de dag dat Schaaij, die extern adviseur is bij het bedrijf, zijn deelneming fors heeft vergroot.

Schaaij heeft nu een kapitaalbelang en stemrecht van 11,84 procent. Dat was bij een eerdere melding nog 5,24 procent voor zowel het kapitaalbelang als stemrecht.

''Ik heb eerder altijd aangegeven dat ik er voor langere tijd in zit. Dat blijkt nu. De onderneming staat nu waar die staat. Het eigen vermogen is positief, de accountant is vervangen. We zijn een nieuw huis aan het neerzetten'', aldus Schaaij. ''Maar het is nu niet aan te geven of ik er verder in stap'', zo voegde hij toe.

Stevig kapitaalbelang

Uit een AFM-melding bleek dinsdag ook dat Frits Langeveld de afgelopen tijd een stevig kapitaalbelang en stemrecht, van 11,53 procent, heeft opgebouwd in Vivenda. Van Langeveld zijn geen eerdere meldingen terug te vinden in de AFM-archieven.

Schaaij zegt desgevraagd dat hij Langeveld persoonlijk kent. ''Het is gewoon een belegger. Hij heeft verder binnen de onderneming niks van doen. En ik ken alle grootaandeelhouders inmiddels wel persoonlijk''.