Gamebedrijf Zynga, bekend van Farmville en Cityville, ontslaat achttien procent van zijn personeel. Dat heeft het gamebedrijf maandagnacht bekendgemaakt. 

Het zou gaan om grofweg 520 medewerkers verspreid over kantoren in Dallas, New York en Los Angeles. Dit is echter niet bevestigd door Zynga.

Het gaat Zynga financieel niet voor de wind. Het bedrijf heeft volgens topman Mark Pincus moeite om de overstap van webspelletjes naar tablets en smartphones te maken.

Door banen te schrappen hoopt het tachtig miljoen dollar te besparen. De reorganisatie moet eind augustus afgerond zijn.

Omgpop

Medewerkers van gamestudio Omgpop laten weten dat de studio nagenoeg al zijn personeel kwijtraakt. Omgpop werd vorig jaar voor 215 miljoen dollar opgekocht door Zynga. De studio is verantwoordelijk voor het tekenspel Draw Something.

Dit is niet de eerste ontslagronde bij Zynga. Eind vorig jaar werd een kantoor in Japan gesloten, begin dit jaar gevolgd door kantoren in Baltimore en Austin. Zynga noteerde in het afgelopen kwartaal vier miljoen dollar winst, een daling van achttien procent ten opzichte van vorig jaar. Het bedrijf denkt in het lopende kwartaal in de rode cijfers te belanden.