Het vertrouwen van Nederlandse particuliere beleggers is in mei fors toegenomen. Dat blijkt uit de zaterdag gepubliceerde maandelijkse beleggersbarometer van ING.

De graadmeter komt met 110 punten uit op het hoogste niveau sinds juni 2011.

In april kwam de beleggersbarometer nog uit op 95 punten. De sprong van 15 punten wordt gevoed door het positieve oordeel van beleggers over de algemene economische situatie, de eigen financiële situatie en de waarde van hun portefeuille. ''Met name de laatste zorgt voor een positief sentiment: 47 procent van de beleggers zag de waarde stijgen. In april was dat nog 33 procent'', aldus ING.

Door de huidige stand van de barometer is het sentiment onder Nederlandse beleggers voor het eerst sinds januari weer positief. Dat gebeurt nadat de grens van 100 punten is geslecht. Beleggers zijn overigens ook minder negatief over de komende maanden dan ze in april waren.

Zo denkt bijna de helft van hen dat de AEX, de Amsterdamse hoofdindex, de komende 3 maanden zal stijgen. En 1 op de 10 voorziet een daling van de waarde van de beleggersportefeuille in de komende maanden. Dat was in april nog 23 procent.