Computerfabrikant Dell raadt aandeelhouders aan het bod van oprichter en bestuursvoorzitter Michael Dell en investeringsmaatschappij Silver Lake te accepteren. 

Dat liet de bestuurscommissie die afgelopen tijd onderzoek deed naar de beste optie voor aandeelhouders van Dell vrijdag weten.

Michael Dell en Silver Lake willen het computerbedrijf voor 24,4 miljard dollar (18,8 miljard euro) van de beurs halen. Aandeelhouders krijgen daarbij 13,65 dollar per aandeel, wat 25 procent meer is dan de beurswaarde van Dell voordat speculaties over een mogelijke overname begin januari de kop opstaken.

Omstreden

Het bod is niet onomstreden. Aandeelhouders van Dell hebben een rechtszaak tegen het bedrijf aangespannen omdat zij vinden dat het concurrerende bod van miljardair Carl Icahn beter is.

Hij biedt aandeelhouders 12 dollar per aandeel en de mogelijkheid om aandeelhouder te blijven, aangezien hij niet van plan is Dell van de beurs te halen.

Aandeelhouders van Dell stemmen op 18 juli over het bod van Michael Dell en Silver Lake. Vorige maand trok investeerder Blackstone zich terug uit de biedingsstrijd. Hij wees daarbij op de verslechterde financiële verwachtingen van het bedrijf en de slechte omstandigheden op de wereldwijde pc-markt. Blackstone bood 14,25 dollar per aandeel.