Een volledige krachtenbundeling tussen Telegraaf Media Groep (TMG) en Wegener is niet noodzakelijk. Beide krantenbedrijven kunnen voldoende kostenvoordelen bewerkstelligen door samen te werken met het verspreiden en drukken van hun kranten.

Dat stelt Frank Botman, die via zijn investeringsfonds Dasym 22 procent van TMG in handen heeft, vrijdag in een interview met het Financieele Dagblad (FD).

Hij reageert in de krant op berichten uit Groot-Brittannië dat aandeelhouders van Mecom willen dat er wordt gekeken naar een fusie van Wegener met TMG.

Wegener is in Nederland de grootste uitgever van regionale kranten met titels als De Gelderlander en Eindhovens Dagblad. TMG bezit zelf via zijn dochterbedrijf HDC Media regionale kranten in Noord- en Zuid-Holland.

Vlaggenschip

Botman vraagt zich echter af of TMG die kranten nog wel moet behouden. Het liefst ziet hij dat het bedrijf zich volledig richt op zijn landelijke vlaggenschip De Telegraaf en rond dit 'sterke merk’ allerlei internetdiensten en e-commerceactiviteiten bouwt.

Botman zegt verder op een lijn te zitten met het management van TMG en niet van plan te zijn belang op korte termijn af te bouwen.