Holland Colours heeft naar eigen zeggen een goed jaar achter de rug onder moeilijke marktomstandigheden.

Uit de woensdag bekendgemaakte resultaten in het gebroken boekjaar 2012/2013 blijkt dat de pigmentfabriek zijn winst en omzet wist op te voeren.

De nettowinst steeg van 1,7 miljoen euro in 2011/2012 tot 2,9 miljoen euro. Het bedrijf profiteerde van onder meer een sterkere dollar en het deels kunnen doorberekenen van hogere grondstofprijzen.

De omzet nam met 8 procent toe tot 65,9 miljoen euro. De omzetontwikkeling was wel beduidend sterker in de eerste helft van het jaar met een plus van bijna 10 procent. In de tweede helft zwakte de groei af tot iets meer dan 5 procent.

Onzeker

Holland Colours zag de omzet in Europa met 4 procent stijgen, vrij gelijkmatig verdeeld over de kwartalen. In de regio Americas was de groei 13 procent, vooral dankzij een sterk eerste en derde kwartaal. Exclusief valutaeffecten was de groei in de regio 4 procent.

In Azië werd een vlak derde kwartaal gecompenseerd met een sterke opleving in de laatste 3 maanden. De omzet in Azië steeg met 12 procent ten opzichte van 2011/2012. Exclusief valutaeffecten was de groei 5 procent.

Voor het jaar 2013/2014 blijft de economische ontwikkeling onzeker, verwacht het bedrijf. ''Vooral in Europa lijkt een herstel niet aanstaande. De Amerikaanse economie zal mondjesmaat blijven herstellen, terwijl de omstandigheden in Azië over het algemeen positief zijn.'' Holland Colours spreekt geen concrete verwachting uit voor het jaar.