Verfproductie Akzo meer buiten Nederland

Verfproducent AkzoNobel gaat de Europese verfproductie grotendeels verhuizen naar vijf of zes megafabrieken in Europa.

Waarschijnlijk komt geen van deze fabrieken in Nederland te staan, hoewel AkzoNobel een Nederlands bedrijf is. Dat schrijft Het Financieele Dagblad woensdag op de voorpagina. Een woordvoerder bevestigde het bericht.

Drie wat kleinere fabrieken blijven staan in Nederland. Akzo heeft al drie megafabrieken staan in Europa, namelijk in Engeland, Frankrijk en Polen. Twee nieuwe fabrieken komen hoogstwaarschijnlijk in de groeimarkten Oost-Europa of Turkije te staan.

De krant deed navraag bij AkzoNobel naar aanleiding van opmerkingen van topman Ton Büchner in de marge van de aandeelhoudersvergadering eerder deze maand. Büchner stelde toen dat schaalvergroting nodig is om de kosten te drukken.

''We denken aan vijf tot zes megafabrieken'', zegt Büchner. ''Nu hebben we 20 tot 25 kleine fabrieken in Europa, dat is niet altijd efficiënt.'' Drie verffabrieken staan in Nederland. De fabriek in Groot-Ammers produceert 45 miljoen liter verf per jaar.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie