Topman Rabobank verwacht meer ontslagen

Bij de Rabobank zullen de komende jaren meer ontslagen vallen dan de 6000 die al zijn aangekondigd. Waarschijnlijk komen daar tot 2016 nog 2000 ontslagen bovenop. 

Dat zegt topman Piet Moerland van de Rabobank zaterdag in De Telegraaf. Er werken nu nog 28.000 mensen bij de bank.

De banen verdwijnen vooral doordat minimaal 300 van de ruim 800 kantoren moeten sluiten. Dat is nodig omdat steeds meer klanten het mobiel bankieren ontdekken. Daar is sprake van een ''ongekende stijging", aldus Moerland.

Hij vermoedt dat klanten in 2016 nog maar eens per 3 jaar in een bankfiliaal zullen komen, omdat vrijwel alles dan via internet of mobiel gaat.

Automatisering

Rabobank trekt de komende jaren per jaar 100 miljoen euro extra uit voor investeringen in mobiel bankieren en automatisering.

Moerland heeft de ambitie om in Nederland leidend te worden in de slag om het digitale bankieren. Een tweede ambitie is terug te gaan naar de basis, de ''food- en agri-business", aldus Moerland.

''Alles wat geen kernbedrijf is willen we afstoten, zoals Robeco en de Zwitserse bank Sarasin. Ook in aandelenderivaten en vastgoedontwikkeling hebben we niets meer te zoeken."

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie