Technologiefondsen waren woensdag de grootste blikvangers op Wall Street, zowel in positief als negatief opzicht. Het aandeel Google bereikte een nieuw recordniveau, terwijl Apple juist in de verkoop werd gedaan.

De toonaangevende Dow-Jonesindex sloot met een winst van 0,4 procent op 15.275,69 punten. De bredere S&P 500 steeg 0,5 procent tot 1658,78 punten. De technologiegraadmeter Nasdaq ging 0,3 procent omhoog naar 3471,62 punten.

Beleggers kregen een aantal tegenvallende cijfers over de Amerikaanse industrie te verwerken. Daar stond tegenover dat het sentiment onder huizenbouwers, een graadmeter voor de woningmarkt, in mei voor het eerst in 5 maanden is verbeterd.

Google

Google kondigde woensdag een nieuwe muziekdienst aan. Ook maakte het bedrijf bekend dat inmiddels 900 miljoen mobiele telefoons en tablets in gebruik zijn met het besturingssysteem Android. Beleggers reageerden opgetogen. De koers steeg 3,3 procent en kwam voor het eerst boven de 900 dollar.

Concurrent Apple daalde 3,4 procent en behoorde tot de sterkste dalers in de Nasdaq. Het bedrijf achter onder meer de iPhone, de iPad en de onlinemuziekwinkel iTunes werkt volgens kenners ook aan een muziekdienst zoals die van Google. Ook bleek dat een bekend hedgefonds zijn belang in Apple heeft afgebouwd.

Internetbedrijf Netflix mag zich juist verheugen in de belangstelling van een nieuwe investeerder, die een belang heeft genomen in de aanbieder van films en series via internet. Het aandeel werd 4 procent meer waard.

Deere & Co

De Amerikaanse fabrikant van landbouwmachines Deere & Co zakte 4,4 procent. Het bedrijf heeft in het afgelopen kwartaal een recordwinst behaald van 1,08 miljard dollar (839 miljoen euro), maar kwam met tegenvallende vooruitzichten voor de rest van het jaar.

De euro was 1,2876 dollar waard, tegen 1,2859 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 94,32 dollar. Een vat Brentolie werd 1,1 procent duurder en kostte 103,69 dollar.