Sharp wil graag schermen gaan leveren aan Samsung. Het technologiebedrijf, dat al schermen levert aan Apple, wil op die manier zijn voortbestaan garanderen. 

Over drie jaar wil het Japanse bedrijf gegroeid zijn naar een winst van anderhalf miljard dollar per jaar.

Sharp verkeert momenteel in zwaar vaarwater door de ingestorte verkoop van televisies en miljarden aan openstaande leningen. De verkoop van schermen zit echter in de lift.

In het afgelopen boekjaar noteerde het bedrijf een operationeel verlies van omgerekend 1,1 miljard euro. Ook vorig jaar zag Sharp de vraag naar televisies dalen. De audiovisuele afdeling zag haar omzet met 31 procent dalen naar 5,55 miljard euro.

Schermen

Daarentegen doet het bedrijf het wel goed met het leveren van schermen. Een stijging van 54,9 procent ten opzichte van vorig jaar zorgde voor 4,9 miljard euro omzet.

Hoewel Sharp een plan heeft om het roer om te gooien, blijft de toekomst voor het bedrijf onzeker. Het bedrijf spreekt van een 'onvoorspelbare' situatie.

Sharp denkt het huidige boekjaar af te sluiten met 8,9 procent meer omzet, waarmee een operationele winst van 606 miljoen euro wordt gemaakt.