Marc Waeterschoot bezit nog een kapitaalbelang van 1,72 procent en een stemrecht van 1,72 procent in stamcelbank Cryo-Save. Dat bleek zaterdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Eerder had hij nog een kapitaalbelang en stemrecht van 16,73 procent. Vrijdag maakte Cryo-Save bekend datvoormalige bestuurslid en mede-oprichter Waeterschoot op 7 mei 1,46 miljoen stukken van de hand had gedaan.

Hij verkocht ze aan Salveo Holding, voor 1,70 per aandeel. Ook Johan Goossens, niet-uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur van Cryo-Save, verkocht op die dag 900.000 aandelen Cryo-Save aan Salveo.

Het in Luxemburg gevestigde Salveo Holding, dat nu de grootste aandeelhouder is van het in Zutphen gevestigde Cryo-Save met een belang van zo'n 25 procent, heeft een deelneming die ook actief is in het opslaan van stamcellen.

Daarbij gaat het om het in Zwitserland gevestigde Salveo Biotechnology. Topman Arnoud van Tulder van Cryo-Save liet vrijdag aan AFN weten nog niet gesproken te hebben met Salveo, maar gaf aan dat dit snel zou gebeuren.