Aamigoo Group gaat verder onder de naam Source Group. Dat werd maandag door het bedrijf bekendgemaakt.

De onderneming meldde ook dat de verkoop van het onderdeel Corso is gerealiseerd. Dat zorgt voor een ''substantiële verbetering'' van de balans. Corso komt mede in handen van JvS Invest, de vennootschap van Corso-oprichter Jan van Soest.

De verkoopprijs bestaat naast de overname van de schuldpositie uit een bedrag van 2 miljoen euro.

Desinvesteringen

Met de desinvesteringen bestaan de activiteiten van Aamigoo Group vrijwel geheel uit Source in Culemborg. Source behaalde in 2012 een bruto-facturatiewaarde van 165,9 miljoen euro en ''ook voor 2013 wordt een stijging van de bruto-facturatiewaarde verwacht'.

De hoge holdingkosten van Aamigoo en de kosten gerelateerd aan de herstructurering zullen tot de eerste helft van 2013 nog een drukkend effect hebben op de winstgevendheid, aldus het bedrijf, maar vanaf het derde kwartaal wordt een ''gezonde winstgevendheid'' verwacht. Het nieuwe Source denkt de komende jaren een winstgevende groei te kunnen realiseren.

Aandeelhouder Value8 meldde maandag dat het een additionele investering heeft gedaan in Aamigoo, zonder de omvang daarvan aan te geven. Value8 streeft naar een groot minderheidsbelang, waaronder wordt verstaan een belang tussen 35 en 49,9 procent.