Bouwbedrijf Ballast Nedam had in het eerste kwartaal wederom last van de moeilijke omstandigheden in de markten waar het actief is.

Die stonden volgens het bedrijf ''aanhoudend onder druk'' door grote concurrentie, prijsdruk en faillissementen, zo liet het bouwbedrijf vrijdag weten in een tussentijds handelsbericht.

Vooral in de door capaciteit gedreven markten was de concurrentie moordend, aldus de onderneming. Ballast Nedam gaf aan dat de omzet en resultaten wat achterliepen op die van het eerste kwartaal van 2012, maar gaf geen concrete cijfers.

Grote projecten

Door de timing van de uitvoering van met name de grote projecten valt een groot deel van het verwachte resultaat in de tweede helft van het jaar. ''Voor het eerste halfjaar wordt dan ook nog geen positief operationeel resultaat verwacht'', aldus Ballast Nedam.

Voor heel 2013 handhaaft het bedrijf desondanks de eerder uitgesproken prognose van een operationeel resultaat van ongeveer 15 miljoen euro. In 2012 werd een operationeel verlies geleden van 31 miljoen euro. De orderportefeuille van Ballast Nedam bleef stabiel op ruim 1,7 miljard euro.