De beurs in Tokio is donderdag met winst gesloten.

 De aanhoudende daling van de Japanse yen bleef de stemming ondersteunen en zorgde voor koerswinsten onder de exporteurs. De Nikkei eindigde 0,6 procent in de plus op 13.926,08 punten en nadert daarmee het hoogste niveau in bijna 5 jaar tijd.

Nintendo behoorde tot de verliezers met een min van 5,9 procent. De Japanse fabrikant van spelcomputers en games wist in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart, weer winst te boeken dankzij de sterke waardedaling van de yen.

Wii

De verkopen van de nieuwste spelcomputer, de Wii U, en de vooruitzichten van het bedrijf vielen echter tegen. Ook camerafabrikant Canon werd afgestraft na een tegenvallende winstverwachting voor het lopende boekjaar. Het aandeel verloor 6,4 procent.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten donderdag ook winsten zien. In Seoul klom de Kospi 0,8 procent nadat bleek dat de Zuid-Koreaanse economie in het eerste kwartaal met 0,9 procent is gegroeid.

Dat is de sterkste groei in 2 jaar. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 1 procent hoger in de middaghandel. De beurs in Sydney was gesloten vanwege een nationale feestdag.