Het Duitse farmacie- en chemieconcern Bayer is sterk aan zijn jubileumjaar begonnen. Het bedrijf, dat dit jaar zijn 150e verjaardag viert, profiteerde van een sterke vraag naar medicijnen en landbouwproducten.

Dat blijkt uit de resultaten die donderdag naar buiten werden gebracht

Bayer haalde een nettowinst van 1,2 miljard euro, 11,5 procent meer dan in het eerste kwartaal van 2012. De omzet steeg met 2,1 procent tot ruim 10 miljard euro.

CropScience

''De onderdelen HealthCare en CropScience kenden een goed begin van het jaar. Met name onze nieuwe farmaceutische producten lieten een dynamische groei zien'', aldus bestuursvoorzitter Marijn Dekkers.

De medicijnentak hield het hoge groeitempo van de voorgaande maanden vast in opkomende markten in met name Azië en Oost-Europa, terwijl de landbouwactiviteiten vooral goede zaken deden in Noord-Amerika.

Lijmen

Het onderdeel Material Science, dat onder meer grondstoffen voor lijmen en verven maakt, had last van hoge grondstofkosten. Bayer wist een volumedaling in Europa en Noord-Amerika op te vangen met prijsverhogingen.

De topman zei nog altijd optimistisch te zijn over de rest van dit jaar en handhaafde de prognoses voor onder meer een omzet van circa 41 miljard euro en een stijging van de winst per aandeel met een hoog enkelcijferig percentage.