'Telefonica wil toch samen met KPN's E-Plus'

 KPN gaat opnieuw in gesprek met het Spaanse Telefónica over een mogelijke samenwerking in Duitsland. Dat meldde de krant Financial Times vrijdag op basis van bronnen.

Telefónica zou het netwerk dat gebruikt wordt door haar Duitse tak O2 willen laten samengaan met het netwerk van KPN's Duitse dochterbedrijf E-Plus. Eerdere gesprekken over een volledige verkoop van E-Plus aan Telefónica liepen vorig jaar op niets uit.

Concrete besprekingen zouden volgens de bronnen pas beginnen na de aandelenuitgifte die KPN in de planning heeft staan. De aandeelhouders van het Nederlandse telecombedrijf stemden deze week in met een emissie van 3 miljard euro. Die zou mogelijk na de presentatie van de kwartaalcijfers later deze maand plaatsvinden.

Volgens de bronnen heeft Telefónica nu een voorkeur voor het delen van het netwerk. Het bedrijf sloot recent al dergelijke akkoorden in Mexico, Brazilië en Groot-Brittannië, meldt Financial Times. Deze manier van kostenbesparen stuit veelal niet op bezwaren van mededingingsautoriteiten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie