KPN gaat een grootschalige besparingsoperatie tegemoet. Dat staat donderdag in De Telegraaf. 

Het telecombedrijf, dat woensdag van aandeelhouders toestemming kreeg om met een claimemissie voor 3 miljard euro nieuwe aandelen uit te geven, werkt daartoe samen met grootaandeelhouder América Móvil.

Volgens ingewijden kan KPN al snel jaarlijks tot 200 miljoen euro besparen, maar onduidelijk is hoe deze besparingen eruit zullen zien.

Volgens De Telegraaf berustte daarop woensdag de uitspraak van topman Eelco Blok dat KPN vanaf 2014 weer zal groeien.

Inzicht

Aandeelhouders vragen al maanden om inzicht in de strategie van América Móvil, dat 27,4 procent van de aandelen bezit.

Blok zal de nieuwe samenwerkingsvoordelen met América Móvil snel melden. Volgens een bron van De Telegraaf gebeurt dat parallel aan de claimemissie van 3 miljard euro.

Aandeel


Volgens een donderdag verschenen rapport van Bernstein is de kans nu klein dat de aandelenprijs van KPN verder in zal storten. De verwachtingen voor het aandeel zijn al erg laag zijn en er  zou nog altijd kans zijn op een deal met O2 in Duitsland. 

Volgens de bank heeft KPN 50 procent kans om een samenwerking te sluiten in Duitsland met de Telefónica-dochter. Woensdag zei topman Eelco Blok van KPN niet in gesprek te zijn met Telefónica, wel ziet hij nog steeds de synergiemogelijkheden die hij vorig jaar ook zag.

De aandelenuitgifte zal op basis van de consensus geprijsd worden op 2,80 euro, aldus Bernstein. "In het slechtste geval komt de prijs op 2,10 euro." KPN noteerde donderdag om 9.56 uur 0,8 procent lager op 2,79 euro.