Kingfisher dient herzien doorstartplan in

Luchtvaartmaatschappij Kingfisher heeft een herzien plan voor de beoogde doorstart van de onderneming ingediend bij de Indiase overheid. In januari werd de eerste versie afgewezen. Kingfisher staat sinds oktober vorig jaar aan de grond na 5 achtereenvolgende jaren verlies te hebben geleden.

Kingfisher maakte woensdag bekend dat het moederbedrijf United Breweries Group, dat geleid wordt door voormalig parlementariër Vijay Mallya, 6,5 miljard roepie (91 miljoen euro) overmaakt om vluchten te kunnen hervatten.

Volgens bestuursvoorzitter Sanjay Aggarwal gaat het in eerste instantie om diensten met zeven toestellen. In het afgewezen plan zou UB eenzelfde bedrag investeren om de gehele vloot weer in de lucht te krijgen. De Indiase overheid vond dat onvoldoende om een betrouwbare dienstregeling te garanderen.

Kingfisher was in 2011 nog de nummer 2 op de Indiase markt. Het bedrijf, dat onder meer schulden heeft bij brandstofleveranciers en luchthavens, heeft een totale uitstaande schuld van 86 miljard roepie.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie