Siemens verwacht voorlopig geen opleving

Siemens verwacht voorlopig nog geen verbetering van de economische omstandigheden. 

Dat zegt topman Peter Löscher van het Duitse elektronicaconcern in een woensdag gepubliceerd interview met de Duitse krant Handelsblatt.

"Veel experts verwachten een opleving in de tweede jaarhelft", zei Löscher. "Wij voelen dat nog niet." De wereldeconomie ontbeert volgens de topman een "conjunctuurlocomotief", zoals China en andere opkomende markten dat tijdens de vorige crisis waren.

Löscher zei dat Siemens vasthoudt aan zijn eerder uitgesproken verwachting dat de omzet dit boekjaar ongeveer gelijk zal zijn aan die in 2012 (ruim 78 miljard euro).

Over de winstprognose (tussen de 4,5 en 5 miljard euro) liet hij zich niet uit. Het technologiebedrijf komt daar volgens hem op terug bij de presentatie van de kwartaalcijfers in mei.

Het kostenbesparingsprogramma dat Siemens vorig jaar aankondigde, ligt volgens de bestuursvoorzitter goed op koers. De bezuinigingen die tot nu toe zijn gerealiseerd, lopen in de honderden miljoenen euro's. In totaal moeten de kosten voor eind 2014 met 6 miljard omlaag. Dat gaat ten koste van circa 8000 banen wereldwijd.

Lees meer over:
Tip de redactie