Billabong bestudeert bod van Sycamore

Surfkledingfabrikant Billabong heeft een overnamebod van ruim een kwart miljard dollar gekregen.

De Australische surfkledingfabrikant gaat het bod ter waarde van 287 miljoen Australische dollar (230 miljoen euro) van investeerder Sycamore en voormalig directeur Paul Naude nader bestuderen.

Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend. Vorig jaar zei oprichter Gordon Merchant nog zijn bedrijf niet voor 1 miljard dollar te willen verkopen.

Sycamore en Naude bieden 0,60 dollar per aandeel. Dat is 18 procent onder de koers van Billabong voordat de handel in de aandelen werd opgeschort op 2 april. De bieders willen gedurende tien dagen besprekingen houden met het bestuur van de overnameprooi.

Zwaar weer

Billabong is onder meer in zwaar weer terechtgekomen door dalende consumentenbestedingen en concurrentie van winkels die eigen surfkleding op de markt brachten.

In februari wees Billabong nog een bod van investeerder TPG Capital ter waarde van 842 miljoen dollar af. Sindsdien heeft het bedrijf filialen gesloten, personeel ontslagen en afgeschreven op de waarde van zijn merken. Ook schond Billabong de voorwaarden waaronder geld werd geleend.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

NUwerk

Tip de redactie