De Amerikaanse Senaat heeft maandag de benoeming van Mary Jo White bevestigd als nieuwe voorzitter van de Amerikaanse beurswaakhond Securities & Exchange Commission (SEC). White is een voormalig federaal aanklager uit New York.

White werd in januari voorgedragen door president Barack Obama als nieuwe voorzitter van de SEC, na het vertrek van Mary Schapiro in december.

Haar nominatie werd unaniem goedgekeurd in de Senaat. Het is voor het eerst dat een oud-openbaar aanklager leiding gaat geven aan de SEC. White heeft een harde reputatie uit de tijd dat ze aanklager was in New York en de georganiseerde misdaad en witteboordencriminaliteit stevig aanpakte.

De 65-jarige White zal bij de SEC toezien op nieuwe beleidsmaatregelen om de financiële markten beter te reguleren. De SEC houdt toezicht op de financiële markten en kan hoge boetes opleggen bij overtredingen van de regels. De toezichthouder kwam tijdens de kredietcrisis flink onder vuur te liggen omdat onvoldoende toezicht zou zijn gehouden op de banken op Wall Street.