Reesink heeft in 2012 een verlies in de boeken gezet van 4,3 miljoen euro. Dat meldde de onderneming vrijdag bij de presentatie van de definitieve cijfers. Een jaar geleden zette Reesink nog een winst van 5,6 miljoen euro in de boeken.

Het bedrijf moest in totaal 10 miljoen euro afschrijven op onroerend goed en deelneming THR. Reesink waarschuwde eind februari al voor een afschrijving op THR, zonder het effect daarvan destijds te concretiseren.

THR, waarin Reesink een belang van 26 procent heeft, is hard geraakt door de slechte gang van zaken bij bouwmarkten en doe-het-zelf winkels. Reorganisaties zijn doorgevoerd, maar verdere aanpassingen van de organisatie zijn nodig.

''Het aantal arbeidsplaatsen is reeds aanzienlijk teruggebracht. Doordat de marktomstandigheden naar verwachting op korte termijn niet majeur verbeteren, zijn de deelnemingswaarde van THR en de aan haar verstrekte leningen volledig afgewaardeerd'', aldus Reesink.

Groene segment

Reesink behaalde het afgelopen jaar een omzet van 185 miljoen euro, 7 procent meer dan in 2011. Autonoom daalden de opbrengsten met 2 miljoen euro. Reesink stelt voor het dividend te passeren.

In het zogenoemde groene segment van Reesink was sprake van een hogere omzet en een hoger resultaat. Het industriële segment maakte echter een ''moeilijk'' jaar door. De omzet bij 'groen' steeg met 27 miljoen euro, terwijl 'industrieel' een omzetafname zag van 10 miljoen euro.