De Cypriotische staatsluchtvaartmaatschappij Cyprus Airways dreigt bankroet te gaan als er geen extra geld in het bedrijf wordt gepompt.

Dat schreef de Cypriotische krant Fileleftheros donderdag. De Cypriotische regering heeft volgens het blad drie scenario's voor de luchtvaartmaatschappij: een onmiddellijke stillegging, een ontmanteling na het zomerseizoen of een voortzetting van het bedrijf.

Die continuering zou dan wel gepaard gaan met het verlies van 560 banen, loonsverlagingen, een verkleining van de vloot en een financiële injectie van 83,2 miljoen euro over de komende 3 jaar. Het is echter de vraag of de internationale geldschieters van Cyprus wel akkoord gaan met een reddingsoperatie voor de maatschappij.

Stilleggen

Cyprus overweegt al sinds begin 2011 om Cyprus Airways stil te leggen. Dankzij een een jaarlijkse kapitaalinjectie van de overheid van 20 miljoen euro kon het bedrijf zijn activiteiten blijven doorzetten.

De Cypriotische staat heeft 70 procent van de aandelen Cyprus Airways, de rest is in private handen. Het bedrijf staat genoteerd op de Cypriotische beurs.