Vopak is nog 2 tot 3 maanden bezig met het onderzoek naar de bestendigheid van de terminal in de Eemshaven tegen aardbevingen.

Er is vooralsnog geen schade of noodzaak van verstevigingen vastgesteld. Dat zei een woordvoerder van het tankopslagbedrijf woensdag in reactie op een artikel in het Dagblad van het Noorden.

De krant schreef woensdag dat de terminal onvoldoende bestand is tegen aardbevingen en dat de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) voor de kosten van noodzakelijke verstevigingen opdraait.

De provincie Groningen is de afgelopen maanden regelmatig opgeschrikt door aardbevingen die veroorzaakt worden door gaswinning van de NAM.

Aansprakelijk

Vorige week werd bekendgemaakt dat een Gronings advocatenkantoor de Staat of de NAM aansprakelijk stelt namens gedupeerden van de aardbevingen.

Een aantal bedrijven in en om de Eemshaven, waaronder Vopak, heeft in een brief aan minister Kamp (Economische Zaken) benadrukt dat bij schade niet alleen huizenbezitters, maar ook bedrijven schadeloos gesteld dienen te worden.