Galapagos heeft zijn in 2007 gesloten alliantie met Lilly beëindigd. Dat maakte het biotechnologiebedrijf woensdag bekend. De samenwerking ''leverde niet de verwachte resultaten binnen een acceptabele tijdsperiode'', aldus de onderneming.

De twee bedrijven deden samen onderzoek naar middelen tegen botontkalking (osteoporose). De rechten op de programma's gericht op botopbouw zijn nu weer terug bij Galapagos.

De samenwerking heeft het Belgische bedrijf in totaal 11 miljoen euro aan betalingen door Lilly opgeleverd.

Galapagos meldde verder ''sterke voortgang'' van een aantal onderzoeksprogramma's die het heeft lopen. Zo gaat het onderzoek naar GLPG0634, voor de behandeling van reuma en andere ontstekingsziekten, fase 2b in. Daarin moet onder meer de juiste dosering worden vastgesteld.

Resultaten

Ook meldde Galapagos ''uitstekende resultaten'' in een fase 1-studie met GLPG0974, voor de behandeling van patiënten met chronische darmontsteking. Uit het onderzoek bij gezonde vrijwilligers is gebleken dat het middel veilig is en goed wordt verdragen.

Volgende maand begint een zogeheten Proof of Concept studie (fase 2a) naar de effectiviteit van het middel.

Voor de in maart 2011 begonnen fase 1b-studie met GLPG0187, voor de behandeling van vaste tumoren, is de recrutering van patiënten afgerond.

De studie bevestigde de veiligheid van GLPG0187 (geen ernstige bijwerkingen als gevolg van de behandeling) en liet eerste tekenen zien van klinische respons in patiënten met een hersentumor, aldus het bedrijf.

Ook maakte Galapagos bekend dat de GSK2586184, ontwikkeld in samenwerking met GSK, zonder verdere kosten 34 miljoen euro aan mijlpaalbetalingen kan opleveren, en tot aan twee-cijferige royalty's op de wereldwijde verkopen in alle therapeutische toepassingen van het middel.