Ballast Nedam gaat 39 buispalen en overgangsstukken plaatsen bij de aanleg van het zogeheten Baltic 2 windmolenpark voor de Duitse kust.

Dat maakte het bouwbedrijf woensdag bekend zonder financiële details over de opdracht te verstrekken.

De order is afkomstig van Arge Baltic 2 Foundations, een samenwerkingsverband tussen onderdelen van het Duitse bouwconcern Hochtief en GeoSea, dat deel uitmaakt van de Belgische baggeraar DEME.

Baltic 2 is het tweede offshore windmolenpark in de Baltische Zee van het Duitse energiebedrijf EnBW en ligt ongeveer 32 kilometer ten noorden van het eiland Rügen.

Het park zal bestaan uit 80 windturbines van elk 3,6 megawatt. Ballast Nedam gaat de palen in de tweede helft van dit jaar installeren met zijn hefschip Svanen, dat tot dusver bijna 400 funderingen plaatste op windmolenparken.

Positief nieuws

SNS Securities stelt in een analistenrapport dat de opdracht "duidelijk positief" nieuws is voor het bouwbedrijf.

Het hefschip Svanen was vorig jaar een van de voornaamste winstaanjagers bij Ballast Nedam, aldus SNS. Hoewel het schip nu niet op een project bezig is, komt de opdracht niet geheel onverwacht.

Volgens het effectenhuis hintte bestuursvoorzitter Bruijninckx bij de bekendmaking van de jaarcijfers al op de klus. De Svanen zal in de tweede helft van dit jaar onder de pannen zijn en in 2014 worden ingezet op het windmolenpark Butendiek, waarvan de aanleg werd uitgesteld.

SNS heeft een hold-advies en een koersdoel van 12 euro voor Ballast Nedam, dat om 9.10 uur 1,9 procent steeg tot 11 euro.