De aandelenbeurs in Tokio is woensdag nipt hoger geëindigd. De winsten bleven beperkt doordat veel Japanse bedrijven ex-dividend noteerden en dat had een negatieve impact van zo’n 90 punten op de Nikkei.

De algehele stemming op de Japanse beurs is volgens handelaren echter nog altijd positief door speculatie dat de Bank of Japan volgende week meer stimuleringsmaatregelen zal aankondigen. De Nikkei sloot 0,2 procent hoger op 12.493,79 punten.

De onroerendgoedbedrijven, die naar verwachting zullen profiteren van de maatregelen van de Japanse centrale bank om de deflatie in het land aan te pakken, lieten stevige winsten zien. Mitsui Fudosan en Mitsubishi Estate klommen ruim 3 procent.

Sharp

De noodlijdende Japanse tv-maker Sharp zakte daarentegen meer dan 4 procent nadat een deadline voor het sluiten van een nieuwe financieringsdeal met het Taiwanese Hon Hai Precision Industry zonder overeenkomst verstreek.

Op de andere beurzen in het Verre Oosten werden woensdag ook winsten geboekt in navolging van de hogere slotstanden op Wall Street. De All Ordinaries in Sydney eindigde met een plus van 0,9 procent.

Luchtvaartmaatschappij Qantas steeg 2,3 procent nadat de samenwerking met Emirates uit Dubai werd goedkeurd door de Australische mededingingsautoriteit. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index 0,5 procent hoger en de Kospi in Seoul won eveneens 0,5 procent.