Scheidend topman van KLM Peter Hartman wordt per 1 juli vicevoorzitter van het centrale bestuur van moedermaatschappij Air France-KLM.

De huidige ceo van Air France Alexandre de Juniac wordt voorzitter. Dat meldde de Frans-Nederlandse luchtvaartmaatschappij maandag.

Vorige week gingen er al geruchten dat Hartman, die per 1 juli bij KLM plaatsmaakt voor oud-minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings, uitvoerend bestuurder zou worden bij Air France-KLM.

Hartman volgt de Nederlander Leo van Wijk op in het centrale bestuur. De Juniac neemt de plaats in van Jean-Cyril Spinetta.

De Juniac wordt bij Air France opgevolgd door Frédéric Gagey, in het verleden financieel topman bij KLM.

Spinetta

Topman Jean-Cyril Spinetta van Air France-KLM legt zijn functie met ingang van 1 juli neer. De 69-jarige Spinetta stapt daarmee, zoals Franse media vorige week al wisten te melden, 9 maanden vroeger op dan eerder werd aangekondigd.

Hij wordt opgevolgd door de huidige directeur van Air France, Alexandre de Juniac. Diens positie wordt overgenomen door Frédéric Gagey, die nu financieel directeur is van de Franse luchtvaartmaatschappij.

Air France-KLM meldde verder dat Leo van Wijk per 1 juli als vicevoorzitter van het bestuur wordt vervangen door Peter Hartman. Hartman is nu nog directeur van KLM. Die positie wordt per 1 juli overgenomen door voormalig minister Camiel Eurlings.