Witte Molen verkoopt al haar activiteiten aan de familieonderneming Laroy Duvo.

Dat maakte het diervoerderbedrijf vrijdag bekend. Verwacht wordt dat de verkoop circa 5,4 miljoen euro zal opbrengen, de waarde die Witte Molen op 1 april vertegenwoordigt.

Laroy Duvo koopt alle activiteiten van Witte Molen, met uitzondering van het onroerend goed in Nederland en Hongarije. Het vastgoed in Meeuwen zal Laroy Duvo voor 150.000 euro per jaar huren voor een periode van minimaal 3 jaar.

Voor aandeelhouders leidt de transactie, onder meer na het aflossen van schulden, tot een waarde per aandeel van 5 tot 5,50 euro.

Topman André Vink, die sinds november 2012 als bestuurder bij Witte Molen is aangesteld, blijft ook leidinggeven aan het nieuwe bedrijfsonderdeel van Laroy Duvo. Het nieuwe bedrijf zal een omzet behalven van circa 50 miljoen euro met een solvabiliteit van 70 procent, aldus Vink.

Goedkeuring

De topman liet ook weten dat voor de werknemers een stabiele situatie onstaat met nieuwe carrièreperspectieven. Laroy Duvo zal het merk Witte Molen in meer dan 50 landen uitrollen, lichtte Vink toe.

Aandeelhouders van Witte Molen zullen op 24 mei hun goedkeuring voor de transactie nog moeten uitspreken. Grootaandeelhouder Value8 heeft al aangegeven akkoord te gaan met de verkoop.

Resultaten

Witte Molen publiceerde vrijdag ook de voorlopige resultaten over 2012. Het operationeel resultaat kwam licht positief uit, maar door een eenmalige afkoopsom aan voormalige bestuurder Frans Faas, leed het bedrijf een nettoverlies van 81.000 euro. De omzet kwam uit op 9,8 miljoen euro. Definitieve jaarcijfers zullen op 29 maart bekend worden gemaakt.

De resultaatontwikkeling over de eerste twee maanden van dit jaar ,,gaat conform verwachting'', aldus het bedrijf. Voor heel 2013 geeft Witte Molen geen prognose.