Leverancier van digitale kaarten AND heeft 2012 met een flinke winst- en omzetverbetering kunnen afsluiten en verwacht ook over 2013 winst te kunnen maken.

Dat bleek dinsdag bij de presentatie van de cijfers over het afgelopen jaar. AND wist de omzet te laten groeien van 2,4 miljoen euro in 2011 tot 4,5 miljoen euro in 2012. Dat is iets hoger dan de verwachting die AND eerder zelf had uitgesproken.

Het bedrijfsresultaat kwam uit op 1,7 miljoen euro, tegen een verlies van 13,4 miljoen in het jaar daarvoor. De nettowinst bedroeg 1,8 miljoen euro, tegen een verlies van 13,9 miljoen in 2011.

De omzetstijging is onder meer te danken aan het contract dat AND vorig jaar heeft afgesloten met het Russische Navitel. De winst verbeterde flink door kostenbesparingen.

AND schrijft dat ,,de economische omstandigheden, marktontwikkelingen en verdienmodellen in de markt voor digitale kaarten in hoge mate onzeker blijven''. De winstontwikkeling is volgens AND afhankelijk van de sterkte van het economisch herstel. Het bedrijf verwacht wel 2013 winstgevend af te sluiten.