Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft twee opdrachten in de wacht gesleept met een totale waarde van ongeveer 70 miljoen euro. Het gaat om havenwerkzaamheden in Australië en Vietnam.

Boskalis maakte maandag bekend dat het in opdracht van de havenautoriteit van Melbourne gedurende 4 jaar baggerwerkzaamheden zal uitvoeren ten behoeve van het onderhoud van de haven.

Het contract bevat twee verlengingsopties van elk 1 jaar. Het bedrijf gaat deze maand van start met het onderhoud van de vaargeul van de haven over een lengte van circa 60 kilometer. De haven van Melbourne is de grootste container- en goederenhaven van Australië.

In het Vietnamese Nghi Son baggert Boskalis een toegangskanaal en havenbassin uit voor een nieuwe raffinaderij en een petrochemisch complex.

De opdracht is afkomstig van een groep bedrijven onder leiding van Petrovietnam Technical Services Corporation, een dochter van staatsoliebedrijf Petrovietnam. Boskalis begint later dit jaar aan de klus en zal de werkzaamheden medio 2014 afronden.