Reed Elsevier heeft de omzet en winst vorig jaar verder opgevoerd en voorziet ook voor 2013 groei. Dat meldde de informatieleverancier donderdag.

Reed Elsevier zag de omzet in 2012 met ruim 600 miljoen euro stijgen tot 7,5 miljard euro. De onderliggende omzetgroei bedroeg daarbij 4 procent. De nettowinst steeg met 441 miljoen euro tot 1,3 miljard euro. De operationele winst kwam met 2,1 miljard euro 13 procent hoger uit dan in 2011.

Reed Elsevier stelt 2013 goed te zijn begonnen en verwacht dat de onderliggende omzet en winst ook dit jaar zullen groeien. Het bedrijf verwacht in de loop van het jaar voor nog eens 300 miljoen pond (346 miljoen euro) aan eigen aandelen in te zullen kopen.

Eerder werd al een aandeleninkoopprogramma van 100 miljoen pond aangekondigd.

Verkoop onderdelen

De aandeleninkoop hangt samen met de verkoop van onderdelen die niet langer in de strategie van Reed Elsevier passen. Bestuursvoorzitter Erik Engstrom gaf aan dat er in 2012 ,,goede vooruitgang'' is geboekt bij de transformatie van het concern.

Eind 2012 kwam ongeveer 80 procent van de omzet uit de elektronische producten waar het bedrijf zich nu op richt.

Alle onderdelen van Reed Elsevier boekten vorig jaar een onderliggende omzetgroei. De groei was met 15 procent het sterkst bij het onderdeel Exhibitions, waar werd geprofiteerd van de tweejaarlijkse cyclus in de organisatie van congressen en andere evenementen.

Als daarvoor wordt gecorrigeerd, resteerde een plus van 7 procent. Bij Risk Solutions namen de opbrengsten met 6 procent toe in vergelijking met 2011, de andere divisies groeiden met 1 tot 2 procent.