De raad van commissarissen van KPN heeft vorig jaar onafhankelijk onderzoek laten doen naar zijn eigen prestaties en de samenwerking met het bestuur van het telecombedrijf.

Dat blijkt uit het woensdag gepubliceerde jaarverslag.

''De uitkomst van het onderzoek was over het geheel genomen positief'', schrijven de commissarissen in hun verslag. Wel hebben ze besloten regelmatig zonder aanwezigheid van het bestuur samen te komen.

Bij het aanstellen van nieuwe commissarissen wil de raad extra aandacht besteden aan de sectorspecifieke kennis van een nieuwe kandidaat.

Goede relatie

De commissarissen zeggen te hechten aan een goede relatie met de Mexicaanse grootaandeelhouder América Móvil, dat vorig jaar zomer in één klap een belang nam van 27 procent in KPN. President-commissaris Jos Streppel heeft in november een beleefdheidsbezoek gebracht aan het bedrijf van miljardair Carlos Slim.

Onlangs is bekend geworden dat América Móvil twee commissarissen mag leveren, in ruil voor steun voor de aangekondigde claimemissie van het bedrijf. Deze emissie moet op 10 april nog worden goedgekeurd door de aandeelhouders.

KPN wilde woensdag desgevraagd niet verder ingaan op de uitslag van het onderzoek naar de raad van commissarissen. Een woordvoerder wees erop dat dergelijk onderzoek elk jaar plaatsvindt.