De nieuwe afschrijvingen en de claimemissie die Imtech woensdag aankondigde zijn hard aangekomen bij beleggers en analisten. 

Het aandeel van de technisch dienstverlener zakte door al het slechte nieuws naar het laagste niveau van de afgelopen 8 jaar.

Analist Edwin de Jong van SNS Securities sprak van ''verbazingwekkende'' ontwikkelingen bij het bedrijf, dat volgens hem veel tijd nodig zal hebben om het vertrouwen weer te herstellen.

Hij stipte vooral de afschrijvingen van circa 150 miljoen euro aan als een negatieve verrassing, aangezien Imtech eerder had aangegeven dat de zaken in dat land op orde waren. Ook de claimemissie van 500 miljoen euro kwam volgens de analist als een verrassing.

Schoon schip

Volgens De Jong is het wel positief dat Imtech schoon schip maakt in Polen en Duitsland, de eigen financiële positie op orde brengt en niet langer mikt op groei door acquisities. ''Maar we kunnen niet anders dan verbaasd zijn over deze negatieve gang van zaken'', voegde hij eraan toe.

Het aandeel Imtech kreeg opnieuw harde klappen en stond om 9.27 uur 9,2 procent in de min op 8,82 euro. Eerder op de ochtend zakte de koers tot 8,01 euro. Dat was de laagste stand sinds maart 2005.