Anheuser-Busch InBev heeft in het laatste kwartaal van het afgelopen jaar een flinke winststijging genoteerd ten opzichte van het kwartaal daarvoor.

Dat blijkt uit cijfers die 's werelds grootste bierproducent woensdag bekendmaakte. De winst steeg met 10,2 procent naar 4,39 miljard dollar (bijna 3,36 miljard euro).

De groei van de zwarte cijfers heeft volgens AB InBev te maken met de aantrekkende verkoop van vooral duurder bier in Noord-Amerika en Brazilië. Zo lag de verkoop van bier tijdens het carnaval in Zuid-Amerika dit jaar uitzonderlijk hoog.

Die sterke positie verwacht de maker van onder meer Budweiser in 2013 te behouden in Brazilië. De voorspelling voor Noord-Amerika is dat de afzet van AB InBev daar onder druk zal komen te staan.

De toename van de omzet was in het vierde kwartaal niet bijster groot. AB InBev noteerde een stijging van 0,2 procent naar 10,3 miljard dollar. Over het hele afgelopen jaar haalde de bierbrouwer bijna 40 miljard dollar op. Dat was een groei van 1,8 procent ten opzichte van 2011. De totale bierproductie kwam in het vorige jaar iets boven de 400.000 hectoliter uit.