De Amerikaanse doe-het-zelfketen Home Depot heeft vorig jaar goede zaken gedaan.

Het bedrijf profiteerde onder meer van sterk herstel op de huizenmarkt en van de grote schade die orkaan Sandy in oktober aanrichtte langs grote delen van de Amerikaanse oostkust, meldde de onderneming dinsdag.

Home Depot zag de winst in het vierde kwartaal met bijna een derde toenemen tot 1 miljard dollar. De omzet groeide met bijna 14 procent tot 18,2 miljard dollar.

Over heel 2012 kwam de omzet uit op 74,8 miljard dollar, een toename met ruim 6 procent ten opzichte van 2011. Onder de streep bleef een jaarwinst van 4,5 miljard dollar over, 17 procent meer dan een jaar eerder.

Goede resultaten

De goede resultaten zijn voor het bestuur van Home Depot aanleiding het kwartaaldividend met ruim een derde te verhogen tot 0,39 dollar per aandeel. Daarnaast maakte het bedrijf bekend dat het tussen nu en eind 2015 in totaal 17 miljard dollar aan eigen aandelen gaat inkopen.

Voor dit jaar voorziet Home Depot een omzetstijging van 2 procent. Het bedrijf mikt op een toename van de winst per aandeel met circa 12 procent tot 3,37 dollar.