'Rabo krijgt boete voor Liborschandaal'

Rabobank krijgt waarschijnlijk een boete van minstens 440 miljoen dollar (337 miljoen euro) vanwege zijn rol in het Liborschandaal.

Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden.

Rabobank gaf dinsdag in een verklaring op zijn website aan dat een schikking van de bank met de toezichthouders ''waarschijnlijk'' is.

De hoogte daarvan kan volgens Rabo op dit moment echter nog niet worden ingeschat. De bank gaf verder nogmaals aan mee te werken aan de internationale onderzoeken rond het Liborschandaal.

Schikking

Rabo zou de eerstvolgende bank zijn die een schikking treft met Britse en Amerikaanse toezichthouders vanwege de misstanden rond de vaststelling van het internationaal veelgebruikte rentetarief Libor.

Eerder werden de Britse banken Barclays en Royal Bank of Scotland (RBS) en het Zwitserse UBS beboet voor de ongeoorloofde afspraken die handelaren van die banken maakten over het rentetarief.

De boete van Rabobank zou tussen de bedragen liggen die Barclays en RBS moeten betalen. Zij kregen respectievelijk boetes van 440 miljoen en 612 miljoen dollar.

Onderzoek

De betrokken toezichthouders hebben hun onderzoek naar de handelwijze van Rabobank volgens de ingewijden afgerond en zouden nu in gesprek zijn met de bank over de details van de schikking. De uitkomst daarvan zou in mei worden verwacht.

Het Libortarief wordt vastgesteld door een rondvraag onder banken. Zij moeten onafhankelijk van elkaar aangeven hoe duur onderlinge leningen voor verschillende periodes en in verschillende valuta's zouden moeten kosten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

Beleggen

Beleggen
Is beleggen voor iedereen geschikt en waar moet je aan denken als je ermee wil beginnen?

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie